Официално! Повдигнаха обвинения на шофьора на камиона ковчег в Есекс

Шофьорът на камиона – ковчег от Есекс Мо Робинсън е обвинен в непредумишлено убийство на 39 души. Това съобщиха от британската полиция.

25-годишният северноирландец ще бъде изправен в понеделник пред съд в град Челмсфорд. Освен в непредумишлено убийство, той е обвинен и в трафик на хора, подпомагане на нелегална имиграция и пране на пари.

Мо Робинсън е първият обвинен във връзка със смъртта на 39 души в камиона, който е с българска регистрация. Още четирима души бяха арестувани, след като по-рано тази седмица във Великобритания бе открит хладилен камион с телата на 39 човека.

Британската полиция все още не е установила самоличността на мъртвите хора. Има индикации, че много от жертвите са виетнамци.

По-рано властите във Великобритания съобщиха, че разследват „по-голяма конспирация“ във връзка със смъртта на загиналите в камиона. Според една от версиите возилото е част от конвой от три такива.

Роднини на предполагаемите жертви твърдят, че над 100 мигранти са били превозвани до Великобритания в камионите, но според тях само два от тях са завършили пътуването.

Източник: Нова.тв


image0 (9K)