Официално от МВР за наркотика на стойност 10 млн. лв., намерен в Студентски град

Около 10 млн. лв. е пазарната цената на кокаина, намерен в кола в „Студентски град“ на 24 май тази година. Една трета от него е със 75% чистота, а останалите 29 килограма са с 67-70%.

31-годишният Н.П. сам признал на полицаите, че превозва 40 кг наркотик в два сака в багажника си.

Това съобщиха директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и началникът на Седмо РУ към СДВР комисар Ани Петрова.

По думите им мъжът е бил спрял за проверка, но неадекватното му поведение предизвикало подозрение у полицаите. Бил спрян в района на 38-ми блок. Задържаният имал в себе си и голяма сума пари – близо 10 хиляди лева.

Мъжът не е криминално проявен и не е осъждан. В момента се работи по установяване на други участници в престъплението, заяви старши комисар Хаджиев.

Кокаинът е иззет. Все още не е ясно от къде е и за кого е бил предназначен, защото задържаният не дава обяснения. Работил е в чужбина, като многократно е напускал страната през последните месеци.

Говорителят на Софийска градска прокуратура допълни, че утре ще се гледа мярката за неотклонение „задържане под стража“, поискана от прокуратурата. Въпреки, че Н.П. няма криминални регистрации, престъплението е от висока обществена опасност, а наркотикът е в особено големи размери. Стана ясно, че са разпитани свидетели и е изготвена експертна оценка.

Разследването продължава.


image0 (9K)