Официално: Барселона уволни Валверде, новият треньор е Кике Сетиен

Барселона има нов треньор в лицето на Кике Сетиен. Официалното обявяване на новината трябваше да стане в 22:00 часа, но плановете на ръководството на каталунците бяха объркани от вече бившия наставник на тима Ернесто Валверде, който отказваше да разтрогне своя договор. Двете страни имаха да доуточнят някои детайли около прекратяването на взаимоотношенията си. Испанските медии предположиха, че преговорите ще продължат и днес, но малко след полунощ българско време се появи дългоочакваното съобщение на сайта на Барселона за раздялата с Валверде.

„Между Барселона и Ернесто Валверде беше постигнато споразумение за прекратяване на неговия договор като треньор на представителния отбор. Благодарим ти за всичко, Ернесто. Успех занапред“, написаха от „Камп Ноу“.

Самият Сетиен вече има подписан контракт с Барса. Според повечето източници договорът е до лятото, но Джанлука Ди Марцио твърди, че споразумението е за 2,5 години.

61-годишният Сетиен за последно беше начело на Бетис, а освен това е бил треньор на Расинг Сантандер, Поли Ехидо, Логронес, Луго и Лас Палмас. Има и един мач като селекционер на Екваториална Гвинея.

Източник – Спортал


image0 (9K)