Нощта на изкуствата в Стара Загора започна от Историческия музей

rim_otkrivane_no6t_na_izkustvata-6Официалното начало на тазгодишното единадесето издание на арт инициативата, организирана от Община Стара Загора, беше дадено в 19.00 часа, пред РИМ от зам.-кметът Иванка Сотирова и директорът на музея Петър Калчев.

Програмата започна с изпълнение на Клуб за български народни танци „Тракийци“, а от 19.30 часа, Военният духов оркестър изнесе концерт на Лапидариума. Отворена за посещение е и експозицията на Късноантична мозайка от частен римски дом, която се намира зад Операта, съобщи Петър Калчев.

 В сградата на РИМ отново има кът за снимки „Средновековен воин“, а от 20.30 часа на Лапидариума Старозагорската опера представя комичната опера „Слугинята господарка“.

От 22.00 часа, на Античната улица ще бъде прожектиран филмът „Античните мозайки на Августа Траяна“.

На второто експозиционно ниво в музея ще бъде наредена изложба „120 години от избирането на Митрополит Методий Кусев за старозагорски митрополит“, а на четвърто ниво, от 21.30 часа, ще бъде открита официално изложбата „Могъществото на тракийските владетели – изгубено и намерено съкровище от гробницата до село Дълбоки“.


image0 (9K)