Официална позиция на ръководството на женския баскетболен отбор на Берое след четвъртия мач за титлата срещу Монтана

Определено страстите се нажежиха до червено преди петия решителен мач за шампионската титла в женското баскетболно първенство между отборите на на Берое и Монтана. Срещата е на 26 април от 18,30 часа в залата в Монтана.
От ръководството на БК Берое публикуваха официалната си позиция след изиграването на четвъртия мач в Стара Загора на фейсбук – страницата си Берое Баскет Жени – Beroe Women. Публикуваме я без редакторска намеса и всеки може да си направи сам изводите.

Скъпи беройци,
уважаеми фенове на баскетболна игра,
Нямахме намерение да се включваме по какъвто и да е начин в играта на нерви, която колегите от БК „Монтана 2003“ започнаха още в началото на финалната серия и която намери своя връх в мач N4 в Стара Загора в понеделник. В часовете след въпросния двубой обаче станахме свидетели на поредица от инсинуации, внушения, манипулации и неистини от страна на техни представители и „фенове“, след които няма как да останем безучастни. В официалната страница на въпросния отбор в социалните мрежи дори се появи пост, в който се казва, че феновете от град Монтана трябвало да отговорят подобаващо на „безумията и отвратителното поведението на домакините от Стара Загора във всяко едно отношение“. Питаме по какъв начин, уважаеми фенове на БК „Монтана 2003“, освен че отборът Ви загуби, се почувствахте засегнати от когото и да е било в Стара Загора? Нима някой Ви попречи да подкрепяте своя любим отбор? Нима някой Ви брои на входа на залата и ограничи на някого, пропътувал стотици километри, достъпа до залата? Нима чухте обидна дума за себе си или за състезателка на БК „Монтана 2003“ от когото и да е залата, че да се налага днес да четем постове от самозабравили се привърженици на отбора Ви, че беройските баскетболистки щели да попадат в АДА и да горят там и че не ясно дали изобщо щели да си тръгнат от град Монтана?
На всички е ясно, че напрежение в 4тия мач имаше. За нас то тръгна като провокация от старши треньора на отбора от град Монтана, който на няколко пъти, абсолютно против правилата и нормите тръгна да търси сметка от съдийската маса и размахваше заплашително пръсти към група фенове на Берое, чиято реакция спрямо него, признаваме, също не беше в духа на феърплея.
С днешните призиви на хора от град Монтана изглежда, че победата и титлата за нашия съперник са с цената на всичко, но все пак се надяваме, че шампионът в петия мач ще се реши изцяло със спортни средства. Да не забравяме, че това е просто игра, а не е война. Надяваме се, че двубоят в петък, на който най-сетне е редно да присъстват и ръководителите на БФБ, ще се превърне в баскетболен празник и по-добрият отбор ще триумфира, а победеният ще демонстрира нужното уважение към своя опонент.
Само Берое!


image0 (9K)