Официална позиция на БК Берое

 

Уважаеми привърженици на Берое, уважаеми фенове на баскетбола в Стара Загора, уважаема спортна общественост,

Ние от БК Берое се обръщаме към всички вас с благодарност за страхотната подкрепа, която ни оказвате за поредна състезателна година! Бъдете сигурни, че състезателите, треньорите, ръководителите и спонсорите на клуба са впечатлени от емоцията, която доставяте на всички нас. Благодарим ви и, че никога не ни оставяте сами, където и да играем из баскетболните зали на България, а и в чужбина. Искаме да ви уверим, че правим всичко това заради вас. Смисълът от съществуването на един спортен отбор е да радва своите фенове. Винаги ще играем за вас и за честта на прекрасния ни хилядолетен град!

В събота Берое постигна изключително важен и изстрадан успех с 1 точка разлика срещу един от големите си опоненти в шампионата Левски Лукойл. Тази победа отново дойде благодарение на нашите фенове, които изпълниха до краен предел спортната зала в Стара Загора. Ние също бяхме и продължаваме да сме крайно недоволни от някои съдийски отсъждания в този и други мачове, както и от някои тъжни реалности в българския баскетбол. Но начинът да ги променим не е с хвърляне на бутилки по терена и негативно отношение към противника. По всяка вероятност клубът ни ще бъде глобен от Дисциплинарно-административния съвет към Българската федерация по баскетбол за тези прояви на част от феновете на мача с Левски Лукойл. Държим ясно да кажем на цялата спортна общественост, че нашият клуб няма определен бюджет за плащане на глоби. Всеки лев е разпределен така щото едновременно представителният ни състав да се бори за максимално високо класиране във всеки турнир, в който участва, да се развиват младите таланти на Стара Загора, а и цялостно клубът да бъде обезпечен във всяко едно отношение. Благодарим сърдечно на нашите спонсори за помощта. Смятаме, че тя трябва да отива за развитието на баскетбола в града, а не за глоби. Същото се отнася и за 5-те лева, колкото струва билетът за домакинските ни мачове. Тези пари отиват именно за бъдещето на талантливи старозагорски деца. Затова и не толерираме прояви, които могат да навредят морално и финансово на нашия клуб.

В същото време призоваваме и за отговорно, адекватно и професионално поведение от страна на съдиите и отговорните лица, които с действията да не предизвикват напрежение сред баскетболната общественост.

От ръководството на клуба съзнаваме, че Берое е славно име, което е притегателна сила не само за феновете на баскетболната игра. Горещо се радваме, когато залата е пълна и когато хилядолетното име на града ни кънти из нея. Умоляваме ви обаче някои от характерните за футболните стадиони прояви да си останат на други спортни съоръжения. В противен случай рискуваме да се превърнем в тези, които всички дружно осъждаме и сочим с пръст. Нека не допускаме баскетболът да се футболизира в негативните окраски на иначе прекрасната футболна игра, в която и ние сме влюбени и също подкрепяме любимия зелен отбор на Храма под Аязмото.

В сряда срещу Рилски спортист от 18:30 часа отново ви очакваме, драги беройци. Имаме нужда от вас! Нека бъдем заедно по пътя към финала! Няма мое, няма твое, светът винаги ще бъде Берое!


image0 (9K)