Официална информация от прокуратурата за кървавото убийство в Стара Загора

Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс е „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за извършено убийство в Стара Загора. Както ЗАРАТА първа писа, наркоман от Стара Загора наръга смъртоносно леля си.

На 17 август 2016 година около 12,00 часа на тел. 112 е получено   съобщение за убита жена в кв. „Самара“, ул. „Сливница“ в Стара Загора. Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Установено е, че на 17.08.2016 година в кв. „Самара“ в Стара Загора пред къща на адрес на ул. „Сливница“, В.Т.В с нож е умъртвил Д.В.Д. Образувано е досъдебно производство срещу В.Т.В., на 25 години, за престъпление по чл. 115 за това, че на 17.08.2016 г. умишлено е умъртвил Д.В.Д на 58 г. При огледа на местопроизшествие са иззети нож, калъф за нож. Иззети са обтривки от ръцете и кръв от В.Т.В. Извършен е личен обиск на В.Т.В. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на пострадалата, психолого – психиатрична експертиза на В.Т.В и физикохимична експертиза. Към настоящия момент се извършва консултация и прегледи от лекари – психиатри за изясняване психичното здраве и състояние на лицето.
След установяване на психичното състояние на В.Т.В Окръжна прокуратура – Стара Загора ще направи преценка дали лицето ще бъде привлечено в качеството на обвиняем.

[ad id=“111335″]


image0 (9K)