Официална информация от МВР за тежката катастрофа на магистрала „Тракия“

На 12.07.2020 г., в 16,55 ч., по АМ „Тракия“, на км. 160, в землището на община Братя Даскалови, в посока Бургас, се e движила товарна композиция, състояща се от влекач „Мерцедес Актрос“ и прикачено полуремарке, управлявана от 53-годишен мъж, турски гражданин.

Поради неустановена към момента причина, водачът изгубил контрол над автомобила, който напуснал пътното платно вляво, преминал през разделителния обезопасителен остров със стоманени ограждения и навлязъл в насрещното движение. Последвал сблъсък с движещи се в посока запад: „Фиат Крома“, „Дачия Дъстър“, „БМВ“, „Мини Купър“ и „Санг Йонг“.

От КАТ Стара Загора за причината за катастрофата на АМ “Тракия”, взела 5 жертви

В резултат на настъпилото тежко пътнотранспортно произшествие на място са починали водачът на влекача, жена на 40 години, момиче на 17, мъж на 44 и друг мъж с неустановена към момента самоличност.

В УМБАЛ – Стара Загора са откарани за извършване на преглед и за лечение мъж на 26 години с охлузвания по тялото, жена на 26 години с охлузвания по тялото, момиче на 2 години и половина с политравма и опасност за живота, жена на 30 години с контузия на стъпало и на лопатка, мъж на 48 години с комоцио и момче на 17 години с комоцио.

3-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа на “Тракия”

В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство


image0 (9K)