От луната ли падаш бе, братче? Разбира се, че протeстът на майките e с материални цели!*

Отвратителното изявление на Валери Симеонов не е аномалия, нито случайност. То е преднамерен израз на класова арогантност, не напразно е дадено именно пред телевизия СКАТ.

Защо твърдя, че е класова ли? Ами един самодоволен милионер истерясва, че майките искали закона с „чисто материални цели“. От луната ли падаш бе, братче? Разбира се, че е с материални цели. Майките искат да имат достатъчно средства, за да се посветят на децата си, за да им подсигурят средностатистическо съществуване и приличен живот, а не тяхното поколение да бъде изолирано, потопено в мизерия и напълно остракирано от обществото. Те не искат лукс.

Не искат лежерни ваканции в хотелите на братя Диневи.

Не настояват за лимузини и хайвер. Искат нормалност.

[ad id=“225664″]

Искат държавата да забележи, че съществуват. И едва ли са предполагали, че държавата (а Валери Симеонов печално е лицето на държавата днес) ще ги отчете с досада, гняв, презрение и ярост.

Откъде майките могат да подозират, че държавата е похитена от такива не-хора, лишени от съвест и съчувствие. Но как да получат нормално отношение от човек, който дотолкова е опериран от човечност, че собственият му син преди време разказа как баща му в миговете на неговата най-голяма криза му е казал да се оправя сам.

Подобно отношение е само на крачка от това да каже, че хората с увреждания трябва да бъдат разстрелвани, за да не се пречкат на високохуманния бизнес и да не му развалят качественото храносмилане. Срещу нас нямаме картина на просто обикновено мракобесие. Това е корпоративен фашизъм.

И оставката може да бъде само първата стъпка.

Александър Симов, Фейсбук

––

*Редакцията не се ангажира с позицията на автора. Бихме публикували всякакви коментари по болния наистина проблем


image0 (9K)