От Лайънс клуб Августа дариха конструктори на старозагорски детски градини

Представители на Лайънс клуб Стара Загора-Августа, Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб София Капитал дариха на 27-те детски градини в община Стара Загора над 8000 броя конструктори и книжки за оцветяване под мотото „Играй с приятели офлайн и конструктори „Magic Nuudles“.

Свидетелствата за дарение бяха връчени на зам.-кмет Иванка Сотирова на пресконференция в Община Стара Загора.

На нея присъстваха Анелия Кънева, вице дистрикт управител на Лайънс клуб Интернешънъл, Анастасия Гидикова, президент на Лайънс клуб Стара Загора– Августа, Ивайло Стоянов, президент на Лайънс клуб Плевен, както и членове на старозагорската организация.

„Това е една прекрасна инициатива на Лайънс движението в България. Инициатива за формиране креативността на децата в детските градини. Това е добре дошло, защото ако не се занимаваме с децата от най-ранна възраст, после възпитанието и обучението става трудно“, каза Иванка Сотирова.

Благодарим на Община Стара Загора, че ни дава възможност да направим добро, да дарим над 8000 конструктора и книжки за рисуване, чрез които се развива фината моторика при децата и се провокират детското въображение и творчество. За Лайънс движението е традиция да твори добро и да реализира проекти, насочени към нашето бъдеще- децата. Задаваме общуването с и на децата заедно в игри и творчески занимания, като основа на изграждане на традиции и навици да говорят, да се развиват, да се забавляват и творят без електронни устройства“, сподели Анастасия Гидикова. По думите й това е продължение на инициативата „Играй с приятели офлайн“.

Предстои и реализацията на инициативата „Буквоплет“-състезание по правопис и правоговор за второкласници. Клубовете по градове ще излъчат финалисти за националния кръг на състезанието, разказа Анелия Кънева.

В понеделник във фоайето на сградата на Община Стара Загора ще бъде открита изложба на участниците в конкурса „Плакат на мира“. Той се организира от Лайънс клуб интернешънъл и в него участват деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни. Темата е „Пътешествието на мира“ , а идеята на създателите и организаторите на конкурса е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света.

От Лайънс клуб Стара Загора Августа подготвят и още една изненада за старозагорските малчугани. В началото на следващата година ще бъде открита „Къщичка на доброто“, където ще се разменят играчки и ще се реализират различни други инициативи.


image0 (9K)