От Великобритания депортират все повече европейски граждани

„Броят на гражданите от Европейския съюз, депортирани от британското правителство след референдума за „Брекзит“, се е увеличил значително. Това става въпреки обещанията на властите за гарантиране на правата на тези хора“. Това пише вестник „Индипендънт“ в ексклузивна статия, цитирана от БНР.

Анализ на данни на правителството показва, че за първите три месеца на 2017 година са извършени 26 процента повече принудителни връщания на хора, отколкото за същия период на предишната година. За последните 12 месеца от Великобритания са депортирани около 5000 европейски граждани.

[ad id=“218548″]

Анализът идва, след като миналата седмица изтече информация, че министерството на вътрешните работи има планове да ограничи чувствително имиграцията от България и другите страни от Европейския съюз.

Защитници на човешките права във Великобритания са заявили пред „Индипендънт“, че много от актовете на депортиране са незаконни. Лейбъристите определиха данните като „позор за Великобритания, който може да направи преговорите за Брекзит по-трудни“. Срещу някои от депортиранията вече текат дела в британски съдилища.

 


image0 (9K)