От БФС обясниха повторното нахлуване на полицията

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов разясни причината за днешното повторно влизане на два буса с жандармерия пред сградите на БФС в Бояна и на „Иван Асен“. Това се случи преди днешната пресконференция на БФС във връзка с медийното разследване срещу дейността на централата.

„Провеждаме пресконференцията в малко неочаквана ситуация. Преди нея получихме едно съобщение от Софийски районен съд. Дадено е съгласие да се извърши проверка на документи, които не са описани. В тази връзка в момента горе, полицията и колегите от футболния съюз, подготвят необходимите документи. Една част от тях сме ги подготвили. Няма нищо страшно или неприятно. Не е хубаво това, което колегите преживяват, защото в БФС работят млади и интелигенти хора. Всички тези събития, които се случват, не са хубави за тяхната психика. Ако се разследват физически лица, ще се разбере какво са направили“.

„Накрая ще бъде изготвен протокол, за да знаем какво е иззето. Предполагам, че и ММС ще отговори по някакъв начин. Не си спомням да е споменавано Министерството на младежта и спорта в разследването“.

„Компетентно сме изхарчили парите на данъкоплатците. Оценката на УЕФА за проведеното Европейско първенство е отлична. Колегите ще поискат и нови квалификации. Това е реклама за България. Всички спортисти, които са дошли тук, си тръгват с добри спомени от България. Това е много важна дейност, която не трябва да се пренебрегва“.


image0 (9K)