От „Атака“ били отворени към БСП, ако Марешки ги смени във властта

„Щели да ни заменят с Марешки. Това не е лош вариант! Отворени сме към БСП!“ Така възкликна в предаването „Лице в лице“ по бТВ националният координатор на „Атака“ Светлозар Лазаров, бивш главен секретар на МВР.

„Трайчо Трайков продаде 33% от ЧЕЗ на борсата – и онези в Афганистан, дето пушат лулите, можеха да ги купят“, коментира още той. „Стигнахме дотук заради либералния модел, защото години наред ни обясняваха, че всичко трябва да се раздържавява“, допълни Лазаров.

„Нека започнем да си отвоюваме държавата, навсякъде – 34% блокираща квота. Да се вземе политическо решение за откупуване на дяловете“, изясни виждането на „Атака“ Лазаров. Той припомни как е приватизирано дружеството ЧЕЗ. Основната част е продадена през 2004 г., при първото правителство на Борисов – останалата част.

„Нашите служби могат да направят координация с чешките служби и да проверят фирмите и лицата, свързани с продажбата на дружеството“, смята бившият главен секретар на МВР. Но това можело да стане, след като сделката бъде финализирана.

„През 2013 г. имахме сигнал, не говоря за заговор, но имаше сигнал, че може да се свали правителството“, върна се в миналото Лазаров.

„В „Атака“ няма драма – да ни заменят с Марешки. Това не е лош вариант“, смята Лазаров. Той се обърна към БСП: „Ако не се изметнат, „Атака“ може да работи с тях!“


image0 (9K)