Отстранете кърлежите с помощта на сол!

Всички ние си служим с различни трикове, за да се отървем от кърлежите. Някои използват олио, търкат мястото със сапун, а други ги премахват с помощта на пинсета. Някои пък съветват мястото да се намаже с ацетон, което между другото, не трябва да правите.

Вместо това, ви предлагаме да опитате този народен начин за премахване на кърлежите, разказан от една стара селска учителка.

„Мястото, където има кърлеж, трябва да се посоли със ситна сол и върху него да се държи парче напоен памук“.

По този начин, кърлежът за около 20 минути сам ще излезе на повърхността.

Вместо да го изхвърляте, не забравяйте да го поставите в кутия и да го занесете в лаборатория, за да се определи дали е носител на инфекциозни болести, тъй като един на десет кърлежа се явява като преносител на енцефалит.

[ad id=“218001″]

Ако преди излизане сред природата нямате средства срещу кърлежи и комари, можете да си приготвите сами:

„В 200 мл вряща вода сложете 25 грама карамфил. Нека къкри около 15 минути, оставете да изстине и след това добавете 2 супени лъжици алкохол“.

Намажете се с разтвора преди излизане от дома или намажете вашия домашен любимец. Авторката на рецептата твърди, че по този начин вече 10 години тя и нейното куче не привличали кърлежите.

Ако не разполагате с достатъчно време за подготовка на този разтвор, можете да използвате карамфилово масло, разредено с вода, няколко капки в литър вода: Комарите имат непоносимост към миризмата на карамфил.

Ако се страхувате, сами да се отървете от Кърлежите, най-добре е да потърсите лекарска помощ.


image0 (9K)