Отровното трио отива на избори с Мая Манолова

Вече е постигнато принципно съглавие между гражданската платформа на Мая Манолова „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“ за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. Това съобщиха от триото в информация до медиите. От нея се разбира, че предстои подписване на споразумение.

„След оповестяването на възможна най-ранна дата за провеждане на парламентарните избори от президента на Републиката, „Отровното трио и гражданите“ продължи още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов“, се казва още в съобщението.

По думите на триото нараства готовността за взаимодействие „по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно“.

„Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие“, завършват съобщението си „Отровното трио“.

Арман Бабикян няколко пъти досега е подчертавал, че самият той няма политически амбиции и че не възнамерява да се кандидатира за народен представител. Той обяви още, че организират граждански комитети из страната, но не са начало на нова партия. „Този тип организация, която правим, може да ни помогне в много различни дейности – ако искате в наблюдение на избори или пък в излъчването на кадърни хора, които могат да бъдат номинирани за следващото Народно събрание“, обясни Бабикян.

 


image0 (9K)