Отпада срокът за заявленията от работодателите по схемата 60/40

Отпада срокът /21 април 2020 г./ за подаване на заявление за изплащане на компенсации по ПМС №55. Промяната е направена, за да се даде възможност на повече представители на бизнеса да се възползват от схемата 60/40 при новите условия.

Без определяне на краен срок, Агенцията по заетостта продължава да приема заявления и документи за изплащане на компенсации по реда на ПМС № 55/30.03.2020 г., като припомня, че те се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването.

Препоръчително е документите да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/, подписани с квалифициран електронен подпис /КЕП/. Документите могат да се подават и чрез лицензиран пощенски оператор и само при невъзможност за ползване на тези два начина – чрез посещение в бюрото по труда.

За повече информация питайте на телефоните в съответното бюро по труда или потърсете на:   https://www.az.government.bg/pages/izplashtane-na-kompensacii-za-zapazwane-na-zaetostta/


image0 (9K)