Отново за катастрофата в кв. Железник на 2 ноември. Разказ от първо лице

Късно снощи с редакцията на ЗАРАТА се свърза един от участниците в катастрофата в кв. Железник на 2 ноември. Той пожела от първо лице да разкаже какво точно се е случило, според него. Тогава, както вече писахме, два автомобила – „Фолксфаген Голф“ и „Пежо 206“ се блъскат на автобусното обръщало. При настъпилото ПТП е пострадал водачът на “Пежо“-то , който изпаднал в безсъзнание. Откаран в ЦСМП – Стара Загора,  където е обслужен и освободен с контузия на шията и мозъчно сътресение, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство – отчетен е нулев резултат и за двамата. Вероятната причина за катастрофата е отнемане на предимство.

ТУК може да прочетете разказа от първо лице на 19- годишния водач на „Фолксфаген“-а:

„На 02.11.2 016, около 10:30-10:40 часа се движих с колата от Кошарите към долния магазин Си Би Ес, за да си взема вода, защото бях много жаден.Скороста ми не е била по- висока от 50 км в час, защото колата беше на 3-та предавка, подминах лавката, при което включих 2-ра предавка, пуснах десния мигач и погледнах нагоре към магазин Си Би Ес, защото пътят е тесен, тръгнах да завивам и бях засечен от „Пежо 206″, което отне моето предимство, при което двете коли се качиха на тротоарите , аз слязох, помогнах на човека, който ме удари, обадих се на 112 и след около 10 минути дойде екип на Бърза помощ и екип на полицията. Сега искам да разбера как е другия човек, но не знам от къде. Ще съм ви крайно благодарен, също така искам да знам според МВР кой е виновен за настъпилото ПТП.“

Александър Тодоров

ЗАРАТА се ангажира да предаде на читателите си разказа на Александър от първо лице, едно към едно. За нас е изключително важно коректно да отразяваме всички новини и да даваме възможност на хората да бъдат информирани за събитията, случващи се в Стара Загора, в страната и по света.


image0 (9K)