Отнесохме само 4 гола от Англия

Англия разгроми България с 4:0 в среща от група А на Европейските квалификации. За англичаните това е трета победа от три мача, докато за България втора загуба в четири мача.
В герой за домакините се превърна нападателят Хари Кейн, който записа хеттрик.

Едно попадение добави Рахим Стърлинг, а шансовете за България бяха прекалено малко. Като цяло и поведението на отбора не будеше изненада- основно в защита, която обаче не се справи по най-добрия начин.

Вандерсон от Лудогорец и Даниел Младенов от Етър направиха своя дебют с националната фланелка на България.

В 5-ата минута българският отбор създаде първата ситуация в мача, която беше продукт на взаимодействие на Марселиньо и Вандерсон. Дебютантът Вандерсон обаче не успя да даде достатъчно сила на удара и Пикфорд лесно улови.

След това домакините взеха инициативата, пренесоха събитията в половината на България и дори топката влезе във вратата на Пламен Илиев, но беше маркирана засада на Хари Кейн.

В 23-ата минута обаче англичаните стигнаха до гол без особени усилия. Нашите сбъркаха при разиграване между вратаря Илиев, Сърмов и Божиков. Рахим Стърлинг отне топката и от аутлинията я върна на 2 метра към Хари Кейн, който откри резултата.

В 30-ата минута дойде и вторият удар за България в очертанията на вратата. Страхил Попов получи от Марселиньо на фланга, проби и центрира към Галин Иванов. Ударът на крилото с глава обаче не беше силен и опасен за Пикфорд и той улови. В 36-ата минута Стърлинг не успя да вкара от 5 метра, след като Дани Роуз проби от ляво и му подаде.

Българската защита обаче се справи и изчисти.
Две минути преди края Хари Кейн опита да вкара за втори път, след като стреля след центриране на Трипиър, но вратарят Илиев спаси.

В 47-ата минута се отвори чудесна възможност за България, но отново Вандерсон по диагонала от малък ъгъл не успя. В ответната атака обаче англичаните стигнаха до дузпа, макар и доста спорна. Маркъс Рашфорд се препъна в шпагата на Бодуров и италианският съдия даде дузпата. Хари Кейн не остави шанс на Пламен Илиев и покачи на 2:0.

Третото попадение дойде десет минути след началото на второто полувреме, като този път Хари Кейн асистира на Рахим Стърлинг. Голът обаче дойде от неубедително изнасяне на топката от Николай Бодуров или може би от бавна реакция на българския халф, който трябваше да поеме топката. Тя беше пресечена от Маркъс Рашфорд и трима на двама англичаните разиграха на скорост за гола.

Резервата Кристиян Димитров, който влезе малко по-рано на мястото на Бодуров, предизвика дузпа, след като препъна отзад Хари Кейн. Потърпевшият оформи хеттрика си с второто точно изпълнение от 11-те метра.

В 87-ата минута Рашфорд също можеше да запише името си сред голмайсторите, но Пламен Илиев спаси. Рашфорд тръгна на скорост, направи двойно с Рос Баркли и така елиминира трима от българската защита, за да излезе сам срещу вратаря.


image0 (9K)