Отличиха кмета Живко Тодоров за принос към пътната безопасност

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи приз в категория „Представител на местната администрация с принос в пътната безопасност“ по време на десетото издание на годишните награди на Българската браншова асоциация по пътна безопасност.

Той бе отличен за стратегическия новаторски подход при решаването на пътнотранспортните проблеми на територията на общината, както и последователната политика за осигуряване на безопасна инфраструктура и подобряване на организацията на движението, намаляване на задръстванията и произшествията. По време на официалната церемония в София днес стана ясно, че предвид са взети още и действията в посока изграждане на кръгови кръстовища, въвеждането на интелигентно светлинно регулиране, системата за видеоконтрол и други показатели, даващи превес на безопасността както на пешеходци, така и на автомобилисти.
Отличието получи ресорният зам.-кмет на общината Йордан Николов. Той благодари за оценката на експертите спрямо работата на местната администрация по повод последователните и активни действия за по-качествено транспортно обслужване и безопасност на пътя. Наградата бе връчена от Алекси Кесяков, почетен член на Асоциацията.
По време на церемонията бяха връчени награди в осем категории.

На събитието присъстваха представители на държавната власт, на различни организации и медии.


image0 (9K)