Отличен Григор вече е на четвъртфинал на Мастърса в Торонто

Григор Димитров изигра може би най-добрия си мач в последните месеци и победи Иво Карлович с 6:3, 7:5, за да се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Торонто.

След като преди по-малко от 24 часа победи младия талант Денис Шаповалов, Григор премина изключително комфортно и срещу хърватския гигант, който е №27 в световната ранглиста и в последните седмици се намира в превъзходна форма, печелейки титлата в Нюпорт и стигайки до финал във Вашингтон.

В предишния кръг Карлович бе преодолял и своя сънародник Марин Чилич, но този път нямаше отговор на възродената игра на Григор Димитров, който показа сериозни признаци на подобрение под ръководството на новия си треньор Дани Валверду.

Българинът игра с много настроение и желание за игра, което бе гарнирано и със значително по-добър сервис и много стабилна игра от дъното на корта, с която Гришо извади извън нерви опитния си съперник.През целия мач Димитров имаше преимущество над противника и заслужено с по един пробив в двата сета се поздрави с ценната победа, негова трета от пет мача срещу Карлович. Така Димитров се класира за четвъртфиналите, където негов съперник в петък ще бъде японецът Кей Нишикори. С достигането до топ 8 на силния турнир българинът ще си осигури и възвръщане на няколко позиции в световната ранглиста, в която ще се качи поне до 34-о място.

Източник – Гонг


image0 (9K)