Отлагат плейофа между България и Унгария?

 

Баражът между България и Унгария за Евро 2020 е под сериозна въпросителна. Мачът трябва да се играе на 26 март на стадион „Васил Левски“, но заради коронавируса има вероятност всички плейофи да бъдат отложени.

Във вторник УЕФА ще проведе годишния си конгрес в Холандия и тогава ще бъде проведена спешна среща с представителите на всички 55 членки на централата. Основният въпрос е бъдещето на евротурнирите и Евро 2020 в условията на опасната зараза. Ще бъде засегната и темата с плейофите за класиране на Европейското, а един от тях е именно мачът България – Унгария.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин пристига днес в Амстердам и ще има няколко срещи с представителите на страните членки преди конгреса. За момента управата на европейския футбол не дава индикации, че планира отлагане на елиминационните фази на евротурнирите или провеждането на Евро 2020, което ще се играе на територията на 12 държави.

Решението обаче ще бъде взето от всички членки на УЕФА, а официалната позиция ще стане ясна в рамките на следващите 48 часа.

Ситуацията с епидемията става все по-тревожна и в света на футбола. Първенството в Швейцария бе прекъснато, а много от мачовете в Италия бяха отложени. Преди дни Интер и Лудогорец играха пред празните трибуни на „Сан Сиро“ в мач-реванш от 1/16-финалната фаза на Лига Европа.

През март предстоят не само решителните плейофи за последните квоти за Евро 2020, а и множество приятелски срещи, които ще се проведат из цяла Европа. Но успокоението на всички ръковдни фигури в европейския футбол е, че Европейското първенство все още е много далеч и очакванията са епидемията да затихне.


image0 (9K)