Откровенията на Джордж Майкъл в последното му интервю

В последното се интервю британският певец Джордж Майкъл говори откровено за славата, любовта и дълго пазената тайна за хомосексуалната си ориентация, която се е страхувал да сподели с майка си, и не крие, че се е чувствал „ужасно самотен“, съобщават в. „Дейли стар“ и Контактмюзик.

Интервюто, излъчено от Радио 2 на Би Би Си, е взето две седмици преди Майкъл да почине на 53-годишна възраст на Коледа миналата година. Певецът звучи „изпълнен с живот“, предава БТА.

В първата част от откровението си пред Кристи Йънг, Джордж Майкъл споделя: „Смятам, че по начало около хората в моето положение има нещо странно. Ако аз не бях странен, нямаше да бъда Джордж Майкъл. Същото важи и за Мадона или Майкъл Джексън“.

Едва 19-годишен, британският изпълнител се превръща в поп сензация като част от дуета „Уам!“ с Андрю Риджли.

Световната слава и професионалните успехи като дуетен и самостоятелен изпълнител рязко контрастират с личния живот на Джордж Майкъл.

„Въпреки че постиженията задоволяваха егото ми, бях ужасно самотен, ужасно, ужасно самотен“, казва Майкъл.

Певецът споделя, че е разкрил хомосексуалната си ориентация пред най-близките си приятели, но години наред е пазил тайната от майка си, опасявайки се, че във времето на СПИН тя ще се страхува за него.

„Не бях готов да се разкрия публично. 80-те години на миналия век – ерата на СПИН, не бяха добро време за гей общността. Не исках майка ми и сестра ми да се страхуват за мен“, споделя Джордж Майкъл, чиято хомосексуална ориентация в крайна сметка „излиза наяве“ през 1998 г.

Майкъл не крие и колко значима за него е била любовта му с бразилския дизайнер Анселмо Филипа.

„Дори сега, толкова години по-късно, не мога да обясня как ме промени срещата с него. Той беше удивителен човек. Гордеех се с него, той беше моята съдба. На 27 години най-после се събудих в леглото с някого, който ме обича. Анселмо беше най-прекрасният, най-сърдечният, най-ангелският човек, когото някога съм срещал. С него бях по-щастлив, отколкото през целия си досегашен живот. Славата, парите – всичко това бледнееше пред любовта. Той беше моят спасител“, разказва през сълзи певецът.

Майкъл се запознава с Филипа през 1991 г. на концерта Рок в Рио. Шест месеца след началото на връзката им дизайнерът разбира, че е болен от СПИН. Анселмо умира от свързан с болестта мозъчен кръвоизлив през 1993 г.

„Бях гневен. Моето прекрасно момче ми беше отнето“, споделя певецът. Майкъл не крие, че след кончината на своя любим години наред се е борил с депресия.

През 1996 г. Джордж Майкъл започва връзка с дългогодишния си партньор Кени Гос. През 2011 г. певецът разкрива, че двамата са разделили две години по-рано.

От 2012 г. Майкъл има връзка с Фади Фауаз, който открива бездиханното му тяло в коледната сутрин на 2016 г.

Източник: 24 chasa.bg


image0 (9K)