Откриха фотоизложба за насърчаване на раждаемостта в Стара Загора

Най-емоционалните кадри от националното кръщене, което се проведе в Стара Загора на 22 октомври 2017 г. представиха днес във фотоизложба. На централната алея в парк „Пети октомври”  Движение за Национална кауза (ДНК) представи експозицията наречена „За да го кръстиш, трябва да се роди”.

[ad id=“225664″]

Двуседмичните фотоизложби са част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“ и ще се проведат през целия месец май на централните локации в седем български града.

Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в Стара Загора. На 22 октомври м.г. 31 малки старозагорчета бяха кръстени в храм „Св. Въведение Богородично” . Родителите-участници можеха да избират за кръстници освен свои близки и популярния телевизионен водещ Антон Хекимян. Журналистът, който е старозагорец, стана духовен баща на 11 деца.

[ad id=“263680″]

Ритуалът извърши Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, заедно със свещенослужители от храма.

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи сертификат за особен принос за осъществяването и резултатите от общинската програма за асистирана репродукция за семейства с репродуктивни проблеми.

Кампанията „Направи го за България“ е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева.

[ad id=“236993″]

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.

[ad id=“236999″]

Предвижда се отново да има масово кръщене в Стара Загора през октомври тази година.


image0 (9K)