Откриха мъртъв мъж със забит нож в Борисовата градина

48-годишен мъж беше убит в Борисовата градина в София. Той е намушкан от 33-годишен мъж, който по-късно е задържан.

Сигнал е подаден в 15:08 часа. По непотвърдена информация мъжът е бездомник.

Веднага пристигнали полицаи и медици. Отнело им по-малко от 5 минути. Мъжът бил със забит в устата нож. Явно убиецът се е гаврил с него, тъй като човекът е бил със свалени гащи.

По данни на МВР след възникнал скандал между двама мъже по-младият е ранил смъртоносно опонента си, който е починал на място.

Пред журналисти охранител в парка сподели, че е видял двамата мъже – убиецът и жертвата, да седят на една пейка и да си говорят, като отрече между тях да е имало някаква разправия.

,,Не съм чул да има някаква разправия, двете момчета седяха на една пейка в парка и си говореха. Не съм ги виждал досега. Има много младежи тук – идват, пият си, седят на пейките и после си тръгват“, допълни охранителят.

„Информацията ще бъде в обема, който е допустима“, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. В 15.10 е получен сигнал на тел. 112 за сбиване между две лица. Подадена е информация и за посоката на оттегляне на самия извършител. Искам да похваля всички колеги. Жертвата е на 48 години с прободна рана в областта на лицето. Регистриран е за хулиганство.

„Извършителят е на 33 години с регистрации за средни телесни повреди. Към момента не мога да кажа какъв е мотивът. Лицето дава абсолютно неадекватни и нелогични обяснения. В момента го водят към СДВР, за да започнат беседи с него. Трябва да излязат експертизите, за да коментираме психичното му състояние, имало ли е употреба на алкохол и наркотици. Нямам повече информация. На този етап не мога да кажа дали двете лица са се познавали. Смъртоносното нараняване е в областта на лицето. Има и други наранявания, но не мога да ги коментирам. И двамата са водели скитнически начин на живот. Не са адресно регистрирани в София. Извършителят е родом от Кюстендил, а жертвата е от Разградско“, разкри още Георги Хаджиев.

Това е трето убийство в Борисовата градина в последните години. Първо през 2010 г. бе убита студентката Яна Кръстева. За смъртта й е осъден Николай Русинов.

 


image0 (9K)