Откриха мъртъв български дипломат в Токио

Mъж, идентифициран като първи секретар на българското посолство в Япония, загина, след като най-вероятно е скочил от висока сграда в Токио в понеделник сутрин. Към момента се предполага, че е самоубийство, съобщава местната полицията, цитирана от JapanToday.

[ad id=“225664″]

Човекът е открит пред търговска сграда в район Шинджуку. Около 9:45 сутринта минувач съобщил на службите за спешна помощ, че е видял човек „падащ от високо“. Падналият е откаран в болница и скоро след това е обявен за мъртъв, съобщи Канал 3.

Въпросният мъж е идентифициран като първи секретар на българското посолство в Токио на име Ивац Владайчев. 41-годишен е, започнал мандата си през март.

Лични причини стоят зад трагедията с българския дипломат в Токио, според българското МВнР.

[ad id=“263680″]

„Министерството на външните работи съобщава с прискърбие за трагичен инцидент от личен характер, при който почина наш колега в посолството на Република България в Токио. Поднасяме съболезнования на роднините и близките“, се казва в прессъсобщение на дипломатическото ведомство.

„Семейството моли да бъде оставено на спокойствие в този тежък за него момент. Колеги, молим за вашето разбиране, че няма да коментираме случая“, посочват от външното министерство.


image0 (9K)