Откриха модела на планиране на атентатите? Вижте коя може да е следващата дата!

Потребителите в мрежата вярват, че са открили модела, според който терористите избират в кой ден да извършат ужасяващите си и смъртоносни атаки. Мрачната теория идва часове след като в Манчестър при самоубийствен атентат Салман Абеди погуби 22 души след концерта на Ариана Гранде.

Привържениците на теорията вярват, че следващата атака не е далеч във времето и тя трябва да се случи на 22 юли, съобщава „Мирър“. Причината за избора на тази дата се корени в датите на предишните атентати, които станаха на 22 март, 22 май и 22 юли през последните няколко години. Те включват ужасната атака с кола в Уестминстър от Халид Масуд през март тази година. Другите терористични атаки, които се случиха на споменатите дати бяха тези в Мюнхен на 22 юли 2016 г., в Брюксел на 22 март 2016 г., убийството на войника Лий Ригби в Лондон от радикализиран ислямист на 22 май 2013 г., както и терорът със 77 убити в Норвегия, организиран от самотния вълк-терорист Андерс Брейвик с дата 22 юли 2011 г.

Част от потребителите в социалните мрежи са обезпокоени, че съвпадението на датите не е никак случайно, а е шокиращо и плашещо. Според тях голяма е вероятността следващият атентат да се стане на 22 юли тази година.

BNews.bg


image0 (9K)