Отказа ли се ИТН от мажоритарна избирателна система още в първия ден на НС?

В словото си пред НС днес за приоритетите на ИТН, сценаристът на Слави Тошко Йорданов, който е и зам.-председател на партията изброи по отношенията на реформа на избирателната система

неща като прекратяване на ограниченията за брой избирателни секции за държави извън ЕС (което облагодетелства най-вече ДПС), 100% машинен вот, 1 лев субсидия на глас и т.н.

При напомняне от залата за мажоритарна избирателна система, той заяви, че трябва да има мажоритарни избори, но… Партията, която ги предлага, няма мнозинство(ГЕРБ по думите на Маноил Манев внася такъв законопроект). ИТН и ГЕРБ заедно обаче, имат мнозинство, от което следва, че ИТН още в първия си парламентарен ден се отказва от основното си обещание към избирателите си и от референдума си преди години, логично заключава ЗАРАТА.

Вярно, Слави Трифонов не бе в залата, но участва онлайн и ако мнението му бе различно, можеше спокойно да го декларира. Интересно, той е доста мълчалив по отношение на изявленията на заместника и сценариста си – не каза и дума, когато Тошко Йорданов заплаши с разчленяване журналист заради обикновен лапсус.

Тепърва ще видим дали е така и докъде ще стигнат в отказите си от обещания новоизбраните парламентаристи от всички партии.


image0 (9K)