Отиде си холивудската легенда Бърт Рейнолдс

Рейнолдс е починал в болница във Флорида от инфаркт. През 2010 г. той се подложи на сърдечна операция и му бе поставен байпас.

[ad id=“225664″]

Холивудската легенда и секссимвол от 70-те години на 20 век почина на 82 години, пише Дир.бг

Рейнолдс е починал в болница във Флорида от инфаркт. През 2010 г. той се подложи на сърдечна операция и му бе поставен байпас.

Той достига върха на своята слава през 70-те и 80-те години на 20 век, но през 1997 г. получава първата си и единствена номинация за „Оскар“ за най-добър поддържащ актьор за ролята си във филма „Буги нощи“. Фундалментални за кариерата му са филмите „Избавление“, „Смоуки и Бандита“, „Рали Кенънбол“, „Стриптийз“ и др. Последната му роля е във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, който трябва да излезе през 2019 г.

През 1980 г. ролите му започват да намаляват, а заради несполучливи инвестиции в ресторанти и футболен отбор във Флорида затъва финансово. Завръща се през 1997 г. в „Буги нощи“ в ролята на режисьор на порно филми.

[ad id=“263680″]

Рейнолдс има два брака. Първият е с британската актриса Джуди Карни през 1963 г., с която се развежда две години по-късно. През 1988 г. се жени за Лони Андерсън, но бракът им приключва през 1993 г. Има и връзка с актрисата Сали Фийлд, която по-късно нарича „любовта на моя живот“.

През 2014 г., заради финансови проблеми, е принуден да продаде скъпи спомени, сред които и наградата си „Златен глобус“.

Арнолд Шварценегер написа в Туитър, че Рейнолдс е бил един от неговите герои, който е показал, как човек може от спортист да се превърне във високоплатен актьор.

Шварценегер изтъква, че Рейнолдс е имал страхотно чувство за хумор и винаги го е вдъхновявал.


image0 (9K)