Отиде си Иван Ласкин

Починал е любимият на хиляди актьор Иван Ласкин, съобщи бТВ.

Напоследък беше много болен, цяла България стискаше палци на някогашния Васко да Гама от село Рупча, на чаровника Иван Ласкин.

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми.

През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.

„Аз на устата си ключ нямам. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност”, казва Ласкин през октомври 2017 г.  в специално интервю.

Ласкин умееше да описва любовта си – към дъщерите си и към Александра Сърчаджиева, и да говори публично за нея. „Всеки един изживян миг с това момиче за мен е щастие”, категоричен беше той в друго съкровено телевизионно интервю през 2015 година.

Ласкин провокираше и с участията си в различни риалити формати.

През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор. „Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели”, бяха неговите думи.

През последните години Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на  48-годишна възраст загуби битката за живот.

Поклон!

Светла му памет!

Съболезнования на близките! Дръж се, Александра!


image0 (9K)