ОТЕЦ ИВАН РАЗКАЗВА! Първи подробности за огнения ад в приюта за сираци в Нови хан

Неочаквано и твърде „горещо“ [ad id=“225664″]завърши 2017 година за хората в приюта на отец Иван в Нови хан. Домът за сираци „Св. Николай” пострада сериозно от пожар в новогодишната нощ. ПИК се свърза с отец Иван, който разказа какво точно се е случило.

[ad id=“263680″]

„Изгоря част на една сграда. Стаите са поразени“, сподели пред ПИК отецът.

„Една камина предизвика пожара. От комина тръгнаха нещата. Случи се към 19 часа вчера вечерта. Закарах децата на две-три места – в Доганово има, в София“, поясни той.

За съжаление, последиците от огнената стихия са сериозни. „Пораженията са големи. Ще трябва поне един месец, докато се пооправят нещата – покрив и всичко. Това, което е изгоряло, паднало долу, трябва да се изчисти. Много работа има!“, каза отец Иван.

[ad id=“225664″]

..

Свещеникът не скри, че имат нужда от помощ – и от работна ръка, и от средства: „Доста пари ще трябват. Покривът е изгорял, трябва всичко да се махне и да се направи нов. Добре дошло ще е всеки да помогне с каквото може“.

„Важното е, че няма пострадали и че децата са добре. И не трябва да бъдем суеверни. Трябва да бъдем оптимисти! Всичко ще си тръгне нормално. Както е било, така ще си върви пак. Ще се отстранят щетите и всичко ще си дойде на мястото“, заяви отец Иван пред ПИК

http://BNews.bg

 


image0 (9K)