Отец Боян Саръев: Турция и ДПС играят театър, искат Родопите да станат автономна област

България е специфична страна по своята етнографска картина. Турците у нас не са мюсюлмани, а са накарани насила да приемат друга вяра. Те се използват от Турция за политически интереси. По своя произход те са славяни и са топли хора. На тях им е внушавано, че отечеството им е Турция, а не България. Бавно и полека усещат, че се подготвя автономия.
Това каза пред bTV отец Боян Саръев.
[ad id=“225664″]
Днес я има, но не е териториална, а политическа. В момента Родопите се държат от ДПС. Един ден обаче и териториално автономията ще извърви своя път. ДПС се разбира с Турция. Другото е само театър. Дано да не сме живи и да сме свидетели на подобни конфликти. Ако не си член на ДПС, не може да имаш развитие в Родопите. Бог има план да спаси душите ни, допълни Саръев.
Според него, в Родопите човек не може да направи крачка напред без благословията на ДПС.
Ислямът има претенции за световно господство. Използва всякакви средства, за да го налага. Мигрантските потоци е част от опита да бъде завладян Западният свят.  Всичко, което се случва, има доста по-дълбоки корени, отколкото финансовата част на бягството на мигрантите.
Не казвам, че всички мюсюлмани искат да наложат религията си в християнския свят. Самият ислям възниква като противоречие на християнизирането в света. Агресията на фундаменталистите стана масова практика в света. Атентатите и жестокостта има религиозна форма. Атентатите започват с „Аллах е велик“ и хора умират в негова чест. Векове са били експлоатирани мюсюлманите. Сменят се режими, убиват се хора в арабски държави, малтретират се с войнишки ботуши, каза още Саръев.

image0 (9K)