Отворено писмо на Лео Кадели от „Приятели, помагайте!“ към скептицизма на българите

Продължава активната дейност на ЧОВЕЦИТЕ, обединени от албанеца Лео Кадели в платформата „Приятели, помагайте!“. Те са като топъл южен вятър, който обгръща нуждаещите се и им дарява грижа, най-необходимото, което им липсва и им вдъхва надежда.

[ad id=“225664″]

След хилядите възрастни и немощни хора, след всички преминали през някакъв катаклизъм в живота си, Лео и неговите приятели подават ръка и на младежи, завършващи средното си образование, на които им предстои абитуриентски бал, но те няма възможност нито да си го организират, нито да си купят тоалети.

От цяла България, от малки селца и градове, хора с добри сърца помагат на младите хора. Само един пост в платформата е в състояние да накара стотици да откликнат. Отговарят фризьори, гримьори, изпращат се рокли, костюми, обувки, аксесоари. В разгара на тази комуникация, се завързва полемика с мъж, с името Иванов във Фейсбук, който за съжаление не е единствен в разсъжденията си. В редовете написани от него четем следното:

„Ще извиняваш, но за мен това са чисти изгъзици. Вместо да насочите времето и силите си за хора, нуждаещи се от помощ! Има доста, на които може да се помогне с нещо жизнено важно, тази инициатива не мисля, че е такава! Аз също не съм правил бал и не съжалявам за това. Даже взех костюм и обувки под наем, не защото нямах пари да си ги купя, а защото сметнах това за маловажно! Не е ли по-добре фризьора, който да отдели време да направи прическа, просто да работи и да даде парите на някой нуждаещ се, а абитуриента да си направи сам вкъщи прическата?“

Лео каза за ЗАРАТА, че понеже наистина е срещал не един и двама подобно разсъждаващи българи, умишлено е написал отворено писмо, с което да обори мнението, че доброто трябва да се класифицира. Според него свободата на словото не ни е дадена просто да говорим, а понякога от устата ни да излизат и глупости.

[ad id=“263680″]

Препечатваме писмото на Лео Кадели без редакторска намеса с уточнението, че той е албанец и въпреки това се справя много добре с българския език, а малките грешчици са напълно понятни:

Отворено писмо към един господин, който ни обвини, че сме помогнали на абитуриентите, а според него, това че няма да отиваш на бал, не е болка за умиране.
(Пиша нов пост, защото не искам да цапам поста с красивите снимки и коментари, но съм длъжен да отговорям и на него)

Г-н Иванов, благодаря за коментара, отговарям Ви единствено от въспитание и от това че обожавам това което правя (не само аз, а всички хора, които са до мен в тези каузи). Ние не мислим така както Вие.
Ние мислим че трябва да се помага на всеки човек в нужда, на вскички животни или природа, която да живее свободна.
Да, тези деца ако не отидат на бал, най вероятно няма да умрат от глад, но може да им остане болка за цял живот, защото после не могат да върнат времето, за да го направят (когато имат възможности), те ще се чувстват много неприятно ако някой ден в някоя компания ако стане въпрос за бала им, който никога не са имали, ще си обвиняват себе си, че не имал някой добър човек да мисли на време за тях, някъде там да чувства и да знае какво е да нямаш. Аз не мога да позволя на себе си, когато мога да направя добро, а да не го правя защото трябва да го сравнявам с нещо или някого.
А на колко хора можем да помогнем с тази енергия или с тези средства или с това време, повярвайте ми, че ние не спираме да помагаме на ВСЕКИ, даже доста пъти съм се лишавал аз от нещо, за да дам на някой, който няма нищо.
Благодаря и хубава вечер, в платформата ни има доста клипове с които може да плачете от радост (ако изобщо полагате сили) също има и такива с които може да плачете от мъка (ако изобщо я разбирате, това какво е). Ще се радвам ако споделите ВИЕ г-н Иван Иванов НА КОГО ПОМОГНАХТЕ ДНЕС?“

Лео уточнява следното: 
Дарихме над 150 рокли и костюми, аксесоари, обувки и чанти на абитуриенти в неравностойно положение. Дойдоха в София деца от цяла България и тръгнаха щастливи. Всеки получи внимание, грижа, уважение, почерпка (даже и за път) доста от тях се разплакаха от радост.
Аз и екипа ми имаме удоволствието да интегрираме доброто и да организираме такива мащабни благотворителни каузи, както тази ,,Абитуриенти 2018- Приятели, ПОМАГАЙТЕ!“

Припомняме, че платформата във Фейсбук „Приятели, помагайте!“ набъбва с нови и нови членове, в момента те вече са над 22 300 човека, но има и много хора,които без да са членове на групата, вършат чудесна благотворителна дейност. Каузите им също се роят и се изпълняват бързо.

Успех, Лео и приятели!

Кой е Лео Кадели, как е дошъл в България и защо помага на нуждаещи се хора, четете ТУК

Албанецът Лео специално за ЗАРАТА: Нека има поне по един Лео във всеки български град и село!


image0 (9K)