Отвлеченото в Димитровград момиче успяло да избяга от похитителя си

Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебно производство, започнато от РУ на МВР – Димитровград, за принуда спрямо 15-годишно момиче.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Димитровград се води досъдебно производство, започнато с първо действие по разследването – разпит на свидетел, от РУ на МВР – Димитровград, във връзка с подаден сигнал за това, че на 21 февруари 2020 г., в гр. Димитровград, обл. Хасково, към 19 часа, около 25-годишен мъж принудил 15-годишно момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като употребил за това сила – издърпване на ръката.

Похитиха дете в Димитровград!

Момичето е успяло да избяга, докато той говорел по телефона, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Досъдебното производство е образувано по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуждаване на другиго да извърши нещо против волята му.

С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Димитровград да прецени по нататъшните процесуално – следствени действия по разследването.

 


image0 (9K)