Осъдиха 37-годишен за изнасилване и блудство с две жени

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден 37-годишният П.М. за това, че на 8.07.2018 г. в Мъглиж, в условията на опасен рецидив, е направил опит да изнасили 19-годишна жена, като я е принудил към това със сила и заплашване – нанесъл множество удари в областта на главата ѝ и отправил към нея думите: “Ще те убия, ще те убия“, като деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини.

Освен това, на 13.06.2018 г. в Казанлък, мъжът е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, като е употребил сила спрямо 24-годишна жена – хванал пострадалата и с две ръце и я стискал за гърлото.

Районен съд-Казанлък му наложи наказание от 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим” за горепосочените две престъпления – опит за изнасилване и блудство.

П.М.е осъждан за кражби, като по последната присъда от две години „лишаване от свобода“ е изтърпял наказанието си през декември 2017 г. В досъдебното производство спрямо П.М. е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 11 юли 2018 г. Присъдата не е влязла в законна сила и по жалба на П.М. подлежи на разглеждане от втора инстанция.


image0 (9K)