Осъдиха 19-годишен младеж на две години затвор

19-годишен младеж е осъден на две години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал вината си, съобщават от прокуратурата.

[ad id=“236999″]

М. Д. е осъден за това, че се съвкупил с лице ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл.152 от НК – престъпление по чл.151,ал.1 от Наказателния кодекс. Той и 13-годишното момиче се познавали и били в приятелски отношения. Вечерта на 10 срещу 11 декември 2015 г. малолетната гостувала с баща си в дома на М.Д. в село З., общ. Стара Загора. Пострадалата и М. Д. се усамотили и заключили в отделно помещение в жилището, където той осъществил полов акт с малолетното момиче. На следващия ден тя съобщила на близките си, които сигнализирали органите на полицията.

[ad id=“225664″]

М. Д. е неколкократно осъждан за престъпления против собствеността – кражби, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“. Той е освободен от затвора на 16 февруари 2016 г. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)