Осъдиха подпалвача в Зетьово, който изгори къща и легна да спи под ореха…

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Чирпан е осъден Минко Й., на 31 г., за това, че е запалил и повредил имущество със значителна стойност. Районен съд-Чирпан му е наложил наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Минко Й. е признат за виновен за това, че на 15 август 2016 г. в с. Зетьово, обл. Стара Загора, запалил двуетажна масивна жилищна сграда с пристроена към нея лятна кухня на стойност 10 650 лева.

От 2004 г. до месец август 2016 г. Минко Й. живеел на семейни начала със свидетелката Д.Й. в дома на родителите й в с. Зетьово. През годините на съжителството често отношенията им  били влошени. На 14 август 2016 г. Минко Й. и свидетелката се скарали. Жената го помолила да напусне дома. Той пренощувал в кравефермата, където работел. На 15 август 2016 г. Минко Й. се срещнал  със свой приятел. Двамата пили бира. Минко Й. бил ядосан, че е изгонен от къщата и решил да я запали. Той отишъл до дома, качил се на покрива на новостроящата се лятна кухня и сложил върху платната суха трева, която запалил. След това слязъл от покрива и легнал да спи под близкия орех. Когато се събудил, видял горящата къща, изплашил се и избягал. На място пристигнали екипи на пожарната, които угасили огъня.

Минко Й. до момента е осъждан два пъти.

Присъдата на Районен съд-Чирпан не е влязла в сила и може да се обжалва и протестира, съобщи Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.


image0 (9K)