Осъдиха мъж, нападнал лекар на Спешното в Казанлък

Районна прокуратура-Казанлък постигна осъдителна присъда спрямо Никола К., на 47 г., за това че причинил лека телесна повреда на медицински специалист по повод изпълнение на функцията му-лекар, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

На 21 май 2016 г. Никола К. посетил Филиала за спешна медицинска помощ в Казанлък, като придружител на свой близък, който се нуждаел от медицинска помощ. Никола започнал да изисква от медицинския екип- д-р А. Т., на 52 г. и медицинска сестра, да се намесят незабавно. Медиците се опитали да го успокоят, но той им отвърнал със заплахи и обиди, като в един момент нанесъл изненадващ удар в областта на тила на лекаря. Пострадалият доктор получил контузия на главата и травми в шийната област.

Районна прокуратура-Казанлък предложи на Районен съд-Казанлък за одобрение осъдително споразумение, спрямо Никола К., което бе разгледано и одобрено и по силата на което, същият е осъден на 4 месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила незабавно, информира Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.


image0 (9K)