Остани сам, докато не намериш някой, който разбира, че любовта не е приказка

Няма магическа земя, където всеки непрекъснато се разбира. Където яснотата идва точно навреме, за да не се допусне хората да говорят и да правят лоши неща. Където двойките са защитени един от друг и от света като цяло. Където никой не се наранява, не действа като задник или не изпитва болка.

Но това е добре!

Нямате нужда от приказка. Това, от което се нуждаете, е партньор който разбира, че ще бъде трудно, но е готов да се гмурне. Някой, който ще се промъкне през най-тъмните, най-грозните части на живота непосредствено до вас, и ще си признае, че е действал глупаво онзи път, когато е изрекъл нещо в гнева си, с което само на половината е съгласен.

Ще има болки без значение колко много се обожавате – без значение колко пари имате или колко успешни сте професионално, или колко забави имате в петъчните дни, или седейки в къщи правейки нищо във вашите пижами. Ще има проблеми, независимо колко често се смеете или колко жертви правите, или колко важни събития достигате като двойка. Ще има трудни времена и трудности, когато най-малко ги очаквате. Любовта не винаги е забавна. Няма значение колко сте съвместими, колко често се усмихвате или колко се уважавате.

[ad id=“225664″]

Всеки един от нас не става като човек понякога и светът е място, където нещата могат да се развият ужасно погрешно, без значение колко добър човек си. Тези брутални истини ще повлияят на вашите взаимоотношения. Ще има дни, когато се събуждате и се чувствате ужасно без особена причина, а любезният, състрадателен и мотивиран индивид, който обикновено гледа в огледалото, се замества от мрачна, горчива, непоносима сянка, неспособна да бъде любящ партньор.
В други случаи светът ще катапултира нежелана криза във ваша посока и предизвикателството да се справяте с нея ще ви завладее до такава степен, че просто не можете да се справите и вашите взаимоотношения ще страдат в резултат на това.

Вие и вашият значителен друг понякога ще се проваляте. Вие няма да се разбирате помежду си, ще се подлудявате и ще се сведете до поведение, което по-късно ви отвращава. Ще се третирате зле и после може да отнеме часове, дни или месеци, преди да можете да видите ясно – да достигнете дълбоко в себе си и да признаете, че сте били груби и накрая да се извините. Преди да можете да поправите това чувство на любовно доверие, което ви е привлякло един към друг на първо място – това, което ви държи заедно, понякога като завързани с конец, когато глупостите попаднат на пословичния вентилатор.

Работата е, че болката, която предизвиквате, се корени в красотата на връската ви.

Защото колкото повече обичаш някого, толкова по-уязвим си пред тях. Колкото повече го заобичаш, толкова повече сила му даваш, да те направиш нещастен. Колкото повече цениш тази наистина специална връзка, толкова по-вероятно е да боли, когато изглежда, че се разкрива.

[ad id=“237001″]

Човекът, на когото обещаете любовта си завинаги, ще ви разбие сърцето на малки, но смислени парчета отново и отново.

Но зад ъгъла от всяко безпокойство се подновява силата – стига да сте ангажирани с разбирането на всяка грешка.
Ако отделите време, за да прецените какво се е объркало – да разберете защо този огромен скандал всъщност е бил неизбежен – и си свършите работата, за да направите нещата отново добри, те ще повече от добри. Ако вярвате, че всяка злополука е възможност да се придвижите напред с повече знания – за себе си, за вашия партньор и за живота като цяло – ще станете по-мъдри и по-силни като двойка.

Така че очаквайте проблеми с отношенията. Колкото по-готови сте за реалността, че ще изпитате проблеми, толкова по-добре ще можете да се борите за оцеляването на вашата връзка. Не се заблуждавайте: ще трябва да се биете.

Източник:huffingtonpost


image0 (9K)