Остават неясноти около намерения взрив в кола до училище в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 33-годишния Живко Ж., на 33 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15.03.2018 г. в Стара Загора е съхранявал 6 пресовки от взривното вещество тротил.

[ad id=“225664″]
В хода на образуваното срещу Живко Ж. производство е установено, че той взел от свой познат (неустановен до момента) тротила. Живко е държал взрива в багажника на автомобил, собственост на баща му. Самият автомобил е бил оставен дълго време в централната градска част на Стара Загора, край оградата на НУ „Димитър Благоев“ и в близост до автобусни спирки. Червеният Голф трайно престоявал на оживеното кръстовище между „Цар Симеон Велики“ и „Любен Каравелов“.

[ad id=“263680″]
Обвиняемият Живко Ж. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, държане на наркотични вещества и управляване на моторно превозно средство след употреба на наркотици. Деянието, извършено от Живко Ж., на 15.03.2018 г., е в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Живко Ж. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

[ad id=“237001″]

Взетата спрямо Живко Ж. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Стара Загора: Край училище „Димитър Благоев“ почерня от полиция, отцепиха района!

Официално от МВР за акцията вчера край училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора: Намерен е тротил и детонатори


image0 (9K)