Осман Октай: Когато се появи алтернатива на ДПС в средите на турците, службите разиграват театър с убийството на Доган

Твърденията, че чужда държава заплашва живота на Ахмед Доган са смешни и несериозни. Това е поредната измислица на българските служби. Целта им е с подобни внушения да продължат да си пазят и контролират най-успешния политически проект по време на прехода, който пък контролира мюсюлманите в България, но от друга страна да му внушават страхове, че ако не кротува, може да има неприятности, а животът му е застрашен. Така бившата дясна ръка на Доган – Осман Октай, коментира пред Faktor.bg твърденията на НСО, изпратени като отговор до вицпремиера Валери Симеонов, свързани с държавната охрана на Сараите и Сокола.

Според Октай в годините на прехода две са политическите формации БКП/БСП и ДПС, които са продукт на миналото. Редица други политически проекти изчезнаха и се стопиха, но чрез Доган винаги се реанимира БСП в управлението, а политиките на ДПС са инструмент, за да се прикрият всички престъпления, извършени от комунистите преди и след 10-ти ноември 1989 г., но и БСП винаги да има удобна патерица за властта, която е в полза на българската мафия, наречена задкулисие, обяснява анализаторът.

Осман Октай е категоричен, че когато службите казват, че има опасност за живота на Доган, трябва да назоват и държавата, която представлява заплаха. Подобни инсинуации могат да генерират и дипломатически скандал. Освен това е важно да се посочи и причината за тази заплаха.
Какъв проблем може да е Доган за чужда държава, след като от години няма активна международна и политическа дейност. Но под съмнение остава въпросът – дали заплахата не е заради бизнес интереси и контрабандни канали, примерно, пита Октай. Той смята още, че когато на политическата сцена се появи алтернатива на ДПС в средите на мюсюлманите и турците, винаги се разиграва картата, че готвят на Доган атентат. Така повече от 10 години почетният лидер на ДПС продължава да бъде пазен и контролиран от службите, а това е пряко свидетелство, че те контролират политическите партии и процеси в страната, допълва още Октай.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)