Освирепял питбул нахапа жестоко 12-годишно дете в бургаския ж. к. „Лазур“

Озверял питбул нахапа жестоко 12-годишно момче в бургаския ж. к. „Лазур“. Нападението, което за малко да доведе до брутална трагедия пред очите на десетки свидетели, е станало вчера малко след 20 часа вечерта. Животното било оставено без надзор на смрачаване, вързано с въже за дървото, което наш репортер засне, а точно пред него са следите от кръвта на 12-годишния Павел Ц., който по чудо се е отървал от смъртоносната захапка.

По данни на очевидци, с които Флагман.бг разговаря, момчето вървяло по тротоара заедно със свои приятели и съвсем не очаквало срещу него да изскочи настървен звяр. Питбулът нападнал Павел и го захапал за врата, след което и за крака. За щастие хората наоколо реагирали мигновено, стопанинът изхвърчал за секунди от магазина отсреща, където допреди това си пазарувал спокойно. Нахапаният Павел е откаран с линейка в болница, пише „Флагман“.

Момчето било тук на почивка с родителите си, наели апартамент близо до мястото на инцидента, както всяко лято.

Момчето вървяло по тротоара заедно със свои приятели и съвсем не очаквало срещу него да изскочи настървен звяр. Питбулът го захапал за врата, а след това и за крака

Многократно съседи и работещи наблизо правели забележка на собственика на разярения питбул, който бе на косъм да предизвика трагедия. В района има фризьорски салон, магазин за хранителни стоки, детски център, детска градина, няколко хотела. Въпреки това обаче 49-годишният Георги Георгиев разхождал домашния си любимец ежедневно в района, връзвал го за дървото, а кучето ревяло с ужасяващ вой. Всеки път то било оставяно на едно и също дърво, завързано уж със здраво въже, за да отиде Георги да напазарува в магазина отсреща или да си свърши някаква работа.

Питбулът бил без намордник и стоял на тротоара без надзор, колкото трябва, лаел и вцепенявал непрекъснато минувачите. Миналата вечер обаче групата тийнейджъри вероятно не са го видели или той тях, при което се стигнало до смразяващия кръвта инцидент.


image0 (9K)