Оригинална и интересна изложба в Стара Загора (снимки)

На 15 март в галерия „Недев“ се откри изложбата „Пролетен повей“. Това е първата съвместна изложба на авторите Маргарита Иванова и Спас Киричев в Стара Загора. Творците работят активно основно в областта на керамиката и скулптурата.

[ad id=“225664″]

В галерия «Недев»  са експонирали най-новите си творби, създадени през последната година. Могат да се видят 22 керамични пана-картини на Маргарита Иванова и 13 бронзови пластики на Спас Киричев. Двамата представят оригинални композиционни решения и интересни технологични похвати. Творческият тандем работи в различни области на изобразителното изкуство като изследват разнообразните възможности на материалите, с които работят.

[ad id=“263680″]

Маргарита Иванова и Спас Киричев, освен проведените съвместни изложби, са създали взаимно множество монументални обекти: скулптурна композиция «Константин Фотинов» в град Самоков, входна арка в град Пазарджик, фонтаните «Нимфи» в Панаира – град Пловдив и др.

Маргарита Иванова е завършила Националната художествена академия в град София, специалност приложно изкуство – керамика. Член на СБХ и председател на Представителство на СБХ – Пазарджик. Работещ художник с 11 монументални творби, участия в международни пленери и симпозиуми, общи и групови изложби. С над 20 самостоятелни изложби в страната и извън нея.

[ad id=“236993″]

Спас Киричев е завършил Националната художествена академия в град София, специалност скулптура. Член на СБХ. Автор на около 40 монументални творби. Активно участва в международни пленери и симпозиуми, общи и групови изложби. С над 15 самостоятелни изложби в страната и извън нея.


image0 (9K)