Орешарски разби приказките на Борисов, разшифрова оценката на „Мудис“

За сведение на премиера и съветниците му – стабилна перспектива (stable outlook) не е отлична оценка, а е нещо като среден.

Експремиерът и настоящ кандидат за президент Пламен Орешарски, коментира оценката, която „Мудис“ даде на Бъглария. По думите му „нито Борисов, нито съветниците му разбират от рейтингови оценки“. Вижте какво още коментира по темата Пламен Орешарски, публикуваме мнението му без редакторска намеса:

Премиерът Борисов коментира годишния доклад на рейтинговата агенция Moody’s. От този коментар е видно, че нито Борисов, нито съветниците му разбират от рейтингови оценки. Преписани са някои изводи от доклада с такъв плам и устрем, сякаш Moody’s ни вдигат рейтинга. Всъщност рейтинговата агенция казва обратно, че сме същите, нищо не се е променило при нас, поради което потвърждава същия рейтинг и дори същата перспектива – стабилна. 

За сведение на премиера и съветниците му – стабилна перспектива (stable outlook) не е отлична оценка, а е нещо като среден. Тя показва, че и на следващата година най-вероятно рейтингът ни ще остане същият. За предпочитане е позитивната перспектива (positive outlook), която показва, че при следващата ревизия е най-вероятно рейтингът да се повиши. А най-добре е направо да се повиши рейтингът. Нашият случай въобще не е такъв. Тогава с какво се хвали Борисов…?

http://BNews.bg


image0 (9K)