Опознайте човека до себе си с този тест

Eдин малък психологически тест за опознаване на човека с помощта на геометрични фигури, предложен от Бернар Вербер в книгата му „Империя на ангелите“

Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“. През 1991 г. издава романа „Мравките“, с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“. Вербер е автор и на трилогията „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на т. нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“. Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 35 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра.

Тест в геометрични фигури:

1. Разделете лист хартия на шест квадрата. В първия нарисувайте кръг, във втория – триъгълник, в третия – стълбичка, в четвъртия – кръст, в петия – квадрат, в шестия – цифрата „3“, обърната като буквата „м“.

2. Помолете Вашия събеседник да допълни всяка геометрична фигура така, че да се получи неабстрактна рисунка. След това нека до всяка рисунка да напише прилагателно.

3. Когато задачата е изпълнена, разгледайте рисунките, като имате предвид, че: Рисунката около кръга означава как човекът вижда самия себе си. Рисунката около триъгълника – как той си представя отношението на другите към себе си. Рисунката около стълбичката – как той се отнася към живота като цяло. Рисунката около кръста – как той вижда своя духовен свят, около квадрата – как се отнася към семейството, около обърнатата тройка – как се отнася към любовта.

„Ние често се затрудняваме да намерим решение, тъй като подсъзнателно се ограничаваме от територията на рисунката. Никъде обаче не е казано, че не бива да се излиза извън границата й. Извод: за да разберем системата, е необходимо… да се излезе извън нея.“

Източник: margaritta.net


image0 (9K)