Оплакване за пропускане на автобусна спирка от шофьор на градския транспорт

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 11 октомври, са отчетени над 160 сигнала.

[ad id=“225664″]

Граждани са подали информация за близо 50 неправилно паркирани МПС. Информация е получена за автомобилни гонки и силен шум от форсиране на двигатели в района на Руския пазар. Над 5 са превозните средства включени в процедура по доброволно/принудително премахване.

Оплакване е постъпило за пропускане на автобусна спирка от шофьор на градския транспорт. Установено е нарушение от водача. Санкциониран е спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

По сигнал е извършена проверка и съставен Акт за установяване на административно нарушение на строители на къща в кв. „Атюрен“ за вдигане на системен и силен шум.

За бездомни кучета е съобщено в района на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, на Съдебната палата, кв. „Три чучура“ – около блок №40 и до блок №2 на ул. „Любен Каравелов“, както и в село Пъстрово. Около Гробищния парк е забелязано видимо домашно куче, порода „Хъски“, дружелюбно. Информацията за четириногите е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Извършени са проверки и по сигнали за силен и непрестанен лай от домашни любимци в жилищни сгради, смущаващи спокойствието на живущите в тях.

[ad id=“263680″]

С настъпването на есента намаляват сигналите за струпване на шумни компании и слушане на музика на открито в междублокови пространства. Оплаквания има от силна музика от заведения.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, обезопасени са шахти и са взети мерки за възстановяване на  компрометирана част от пътна мантинела. Ремонтиран е ВиК кран в парк „5-ти октомври“. Докладна записка е съставена за изхвърляне на голямо количество строителни и битови отпадъци от неизвестен гражданин до блок №3 на ул. „Т. Пъндев“. За замърсяване е съобщено и в района на печатница на ул. „Войвода Стойно Черногорски“. Съставен е констативен протокол.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)