Оперната прима Веселина Кацарова със солов рецитал в родната си Стара Загора

На 26 януари световното мецосопрано Веселина Кацарова ще изнесе солов рецитал в родния си град Стара Загора. Певицата е избрала да зарадва своите многобройни почитатели с богата програма от арии, дуети и ансамбли от емблематични в нейната блестяща кариера роли от творби на Хендел, Росини, Масне, Верди, Чилеа, Бизе, Чайковски.

[ad id=“263680″]

На 26 януари, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера тя ще пее в съпровод на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Ивайло Кринчев. Ще ѝ партнират сопраното Емилия Иванова и френския баритон Сирил Ровери.

[ad id=“225664″]

Изумителният репертоар на Веселина Кацарова включва над 60 роли с невероятен стилов диапазон – от предкласика до съвременни композитори. Всепризната като неподражаема интерпретаторка на различни музикални стилове, покорила най-престижните оперни сцени в света, Веселина Кацарова е една от малкото оперни изпълнители с впечатляваща дискография, филмирани опери, документални филми и множество световни музикални награди. Мецосопраното се отличава със своя уникален почерк в оперния свят. Градейки интелигентно и последователно своята професионална кариера, тя успя да наложи своя стил и да привлече и да задържи вниманието на публиката и на професионалната критика със своята неповторима индивидуалност, свежест и пленителна артистичност.


image0 (9K)