Оперната певица Веселина Кацарова от Стара Загора: В Австрия ме нападнаха араби и местни политици ме помолиха да скрия истината

Веселина Кацарова, която е родена в Стара Загора, наскоро е била нападната в Австрия, както ЗАРАТА съобщи. Оперната певица разказва, че нападателите са били двама араби, за които тя смята, че може би са бежанци. Те се опитали да я ограбят в Инсбрук. Веселина обаче започнала да вика силно и те избягали. Оперната прима трябвало да участва в музикален фестивал в австрийския град.

Арабски бежанци нападнаха старозагорката Веселина Кацарова в Австрия

„Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината, но аз реших да я споделя, защото това не е нормално“, споделя Веселина Кацарова пред „Дарик“.

„Аз бях нападната от две млади момчета. В подробности не искам да влизам, защото всички знаем какво става в Европа. Аз не мога дори да докажа, че са бежанци, те са от арабски произход. Случаят беше неприятен, не съм засегната психически, а повече физически. Но не е драматично. Просто ми е тъжно, защото тези деца можеха да ми бъдат синове – аз имам син на 17 години. Тъжното на ситуацията е, че това е реалността. Професорът, който ме прегледа в клиниката, каза че това става на всеки два-три дни“, добави оперната ни прима.

Веселина Кацарова разказа и за самото нападение: „Вървях по главна улица (на Инсбрук – б.ред.), по която обаче нямаше хора тогава. Две млади арабски момчета вървяха срещу мен и изведнъж отприщиха изключителна агресия срещу мен. Човек трябва да го преживее, за да го разбере. След това бях ужасена, ядосах се на себе си, че не съм реагирала добре. Аз съм артист, който дори не ходи гримиран на улицата, една жена на 51 години, много е страшно. Тези хора се чувстват изолирани. Те искат да дойдат и да притежават средства, да живеят като другите. Това е невъзможно – и австрийците, и германците имат безработица“.


image0 (9K)