Операта с нова изнесена сцена съвсем скоро!

Държавна опера-Стара Загора започва Новата 2019 с нова сцена, която ще бъде открита официално на 26 януари, от 20.00 часа в Midalidare Gastro Pub, уютен ресторант в индустриален стил в комплекса в с. Могилово.

Всеки месец Старозагорската опера ще представя специално подготвени продукции, съобразени с изискания артистичен вкус на домакините. Първото събитие от програмата е интерактивната джаз концертна продукция ДЖАЗОСПЕКЦИЯ, с която Старозагорската опера гостува с голям успех и във Виена миналата година.

Концертът е създаден по идея на диригента-пианист и виенски възпитаник Димитър Косев. Режисурата е на Славчо Николов. Талантливите артисти ще поднесат музиката на Клод Боллинг в оригинална комбинация с мултимедийни прожекции, базирани на кадри и теми от филма „Baraka“. „Сюитата за флейта и джаз трио“ на Клод Боллинг ще прозвучи в изпълнение на Димитър Косев – пиано, Станислав Георгиев – контрабас и Атанас Георгиев – ударни. За първи път в концерта участва японската флейтистка Кейко Танака, която е в щатния състав на Оркестъра на Държавна опера-Стара Загора вече втори творчески сезон. Мултимедията е на Пламен Асенов.


image0 (9K)