ОПГ начело братя Бобокови и Красимир Живков действала от 2014 година

Атанас Бобоков и още четрима обвиняеми бяхя отведени в Апелативния специализиран наказателен съд, за да присъстват на делото за определяне на мярка за неотклонение, предаде репортер на Канал 3.

В началото на заседанието те се включиха по видео връзка от ареста на бул. „Г. М. Димитров“ и ул. „Майор Векилски“, но изразиха желание да бъдат лично в съдебната зала. Това наложи процесът да се отложи с 10 минути. Извън залата прокурор Генка Брезашка обясни, че групата с членове братя Бобокови, Красимир Живков и още четирима е действала от 2014 до 2020 г. По делото е разпитан бившият зам. министър на околната среда Николай Кънчев. Припомняме, че на предишното заседание на съда, когато бяха гледани мерките на общо шестимата обвиняеми за аферата с боклука, прокуратурата искаше за четирима от тях постоянен арест, а за останалите двама – домашен арест.

Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Същата мярка определи и за и още трима.

За Васил Богданов съдът определи мярка „домашен арест“.

 

 


image0 (9K)