Опашки на границите и 51 тежки ПТП в трите почивни дни

Увеличава се трафикът към столицата и големите градове. Движението през граничните пунктове е интензивно. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В следобедните часове има завишаване на трафика по магистралите на страната и главните пътища в посока от малките населени места към големите градове, информира инспектор Петър Соколов от „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“.

Заради трафика на входовете на София служителите на „Пътна полиция“ от СДВР ще подпомагат и ще контролират движението, където е необходимо. На Владая ще се обособят 2 ленти за идващите в столицата автомобили. Аналогична мярка има предвидена на АМ „Хемус“ в тунелите, в които движението е двупосочно.

През трите почивни дни са регистрирани 51 тежки пътно-транспортни произшествия, при които има 8 загинали и 74 ранени, обобщи Соколов. Той отправи и апел към водачите да проявяват спокойствие, докато са на пътя и да не предприемат неправилни или рискови изпреварвания, особено при мокри пътни настилки. Това предполага шофьорите да се движат със съобразена скорост и да заредят резервоарите на колите си с почистваща течност за чистачки.

Трафикът на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“ е интензивен в двете посоки, но няма опашки от автомобили. На останалите пунктове с Гърция движението е спокойно, информират от „Гранична полиция“.

На българо-турската и българо-румънската граници трафикът е интензивен.

Има образувани колони от изчакващи товарни автомобили на изход от страната, на ГКПП „Капитан Андреево“ – 5 км, на ГКПП „Лесово“ има 3 км, на ГКПП „Дунав мост-Видин“ – 4 км. Спокойно е движението на българо-сръбската и българо-македонската граница.


image0 (9K)